Fritidsaktiviteter

 

Bowling

 

Våren 2013

 

 

 

En populär aktivitet som drivs av Bowlingklubben Taggen. Bowlinghallen har modern utrustning som ger Dej ett protokoll på spelet även om Du inte kan skriva. Har du rörelsehinder, inget bekymmer, det finns hiss ner till banorna!

Var: Bowlinghallen i Västervik
När: måndagar kl. 17.00 -18.00,
tisdagar kl. 18.00-19.00,

Ledare: Anders Hansson och Uffe Nilsson

Var: Bowlinghallen i Gamleby

När:  torsdagar  kl 18.00


 

 

Kostnad: Medlemsavgift till Taggen, 150 kronor per år och 55 kronor varje gång Du spelar.

Anmälan och frågor, ring till: Anders och Uffe i Bowlinghallen

 

 

Bor Du ensam och inte i gruppbostad, eller hemma kan Du ansöka om ledsagare hos kommunen det vill säga någon som kan hjälpa Dej komma iväg på fritidsaktiviteten ifall det skulle vara problem för Dej . 
Hoppas Du kommer att få roligt på den aktivitet som Du väljer! ! 

 

 


 

Hultsfredsmatchen hösten 2012

 

Under några år har bowlingklubben Team Taggen haft ett utbyte med bowlarna från FUB Hultsfred och det har också funnits ett vandringspris som det har krigats om och den pokalen tog Hultsfred hem för efter vårens möte.

Det hade därför anskaffats ett nytt pris att slåss om och det första mötet skedde nu den fjärde november och efter fyra raka förluster var det äntligen dags för Taggen att besegra Hultsfredsgänget.

Resultat: Team Taggen - Hultsfred 4181  -  3924

Bäste poängplockare i Team Taggen var Heinz Ragnarsson med 636 poäng på 4 serier.

Övriga i laget var Viola Torlamb, Tomas Nilsson, Anette Oskarsson, Johan Carlsson, Dick Sernfalk, Carl-Gustaf Wennerberg och Stefan Adolfsson.

 


 

 

DM i Bowling för funktionshindrade i Hultsfred

 

Ettan och tvåan i damklassen för licensierade spelare, Anette Oskarsson och Viola Torlamb

 

Vid DM deltog sammanlags 20 spelare från Team Taggen. dessa lyckades få med sig sammanlagt sex medaljer: Ett guld: Anette Oskarsson, tre silver: Viola Torlamb, Madde Sjöö och Göran Göransson, två brons:  Tomas Nilsson och Lars-Inge Malmgren.

Behöver vi tillägga att det var ett nöjt gäng som vände åter mot Västervik efter en väl genomförd tävling.

Torbjörn och Birger

 

 


 

SM-silver till Taggens Viola Torlamb

 

Vi citerar Västerviks-Tidningen:

När svenska mästerskapen i bowling för funktionshindrade avgjordes den gångna helgen stod Team Taggens Viola Torlamb på prispallen.

Jag är överlycklig , sa 18-åringen efter SM-silvret.

- Jag kände att det gick jättebra, men jag visste inte att det skulle hålla hela vägen eftersom jag fick vänta på resultaten då vi spelade i fredags om mästerskapet höll på hela dagen, berättade 18-åriga Viola Torlamb. 

Jag var inte ett dugg nervös även om jag missade en del ibland. Jag fick 179 poäng i en serie och höll på att slappna av lite, men ville inte det eftersom det var sex serier totalt.

När Viola får sin medalj hemskickad till sig ska den sättas upp på väggen bredvid sängen så att hon ser den varje dag. 

 

Det är min allra första medalj och jag är jätteglad för att det gick så bra för både mig och alla andra. Och det viktigaste var att vi hade roligt. Jag ska fira andraplatsen med en fika med min kontaktperson    på Gamleby marknad på fredag.

Bowlartalangen kom 12:a i C-klassen i fjol och tvåa i B-klassen i år. Det innebär A-klassen nästa år och om utvecklingskurvan fortsätter som den har gjort hittills ser det riktigt bra ut.

- Ja, jag kanske tar guld i A-klassen nästa gång, vem vet. Nu ör det i alla fall extra roligt att träna, avslutar Taggens SM-medaljör.

 

 

 

Åter fritidsaktiviteter
Tillbaka till aktiviteter